Olin tuossa yksi kaunis sunnuntai ulkona kaverini kanssa hengaamassa. Oli lämmin, jopa +16 astetta! Verestelimme vanhoja koulumuistojamme menemällä ala-asteen pihalle. Hengasimme aikamme ja miltei joka askeleella henkäisimme, että "voi vitsi, ei olla oltu täällä pitkään aikaan" tai "mä en muistanu että täällä oli tällänen". Aika kävi kuitenkin pitkäksi, ja lähdimme kiertelemään ympäriinsä täällä tutuissa maisemissa.

Olimme juuri menossa erään päiväkodin ohi, kun huomasin, että joitain 2-3 luokkalaisia poikia repivät alle koulu ikäiseltä, tai ensiluokkalaselta sählymailaa kädestä.
Kiusattu poika yritti soittaa äidilleen, ja suojautua kiusaajilta samalla. Pojat huusivat puhelimeen hävyttömyyksiä, ja yrittävät varastaa puhelinta.
Rupesin tärisemään hillittömästi. Tärisin pelkästä puhtaasta vihasta. En voinut itselleni yhtään mitään. Päätin mennä seuraamaan tilannetta lähempää - olisin kuitenkin hiljaa niin kauan  kuin se olisi tarpeen.
Kiusaajat eivät häiriintyneet ollenkaan tulostani, olivat vain keskittyneitä kovisteluun.
Poika rupesi juoksemaan karkuun kiusaajia. Kiusaajat lähtivät perään. Lähdin minäkin, kävellen tosin.
Tärisin entistä enemmän.
Näin, kuinka kolme kiusaajaa oli ahdistanut pojan nurkkaan, ja keskemmäisen nyrkki nousi valmiina lyömään. Siinä vaiheessa raivollani ei ollut rajaa.
"MITÄ IHMETTÄ SÄ TEET, KIUSAATSÄ SITÄ, MITÄ?!" Huusin niin, että piha raikui. En välittänyt. Kiusaaja vastasi heiveröisesti, että "joo, kiusaan", ja juoksi kaksi muuta kannoillaan pois.
Vähän matkan päästä pojat alkoivat näyttämään keskisormea, ja haukkumaan horoksi, lehmäksi, huoraksi, paskapääksi ja moneksi muuksi. Haistattelin heille vitut ja käskin painua perseeseen.

Pyysin pikkupojalta anteeksi kiroilua, ja sanoin etten yleensä kiroile. Hymyilin, ja sanoin, että en usko että tulevat enää kiusaamaan. Poika oli kiitollinen, ja olin hyvilläni.

Tiedän, etten olisi pienten kuullen saanut kiroilla,mutta voima sanat menevät yleensä paremmin perille, kuin se, että sanoo "Muita ei saa kiusata."

Meemi lukijoille:
Oletteko koskaan puuttuneet kiusaamiseen, miten,missä ja milloin? Oletteko olleet kiusattuja, tai kiusaajia?