Miksi tämä on tälläistä?
Juuri kun pääsin hehkuttamaan kavereille, että onpas ihana ilma on jo aika lämmin ja hameitakin voi alkaa käyttämään, niin johan heti taas tuli lunta. Lunta, loska lunta oikeastaan, tuli melkein reilut kymmenen senttiä[!], näin arviolta. Asun vieläpä pääkaupunki seudun lähellä.
Lauantaina ja sunnuntaina tuli oikein reilusti. On se sitten mukavaa tarpoa melkein kilometrin matka loskalumessa, jossa ei pääse eteenpäin. Ja ulkonakin pitäisi joskus olla, ihan muutenkin. Ei pelkästään koulumatkoilla. Loska on estänyt sinnikkäimpiäkin ulkoilijoita menemästä ulos lenkille.

Mitä tämä tämmöinen oikein on? Onko tämä nyt sitä ilmaston muutosta?

Eniten ehkä ihmettelen, että ulkona on lämmin, ja silti sataa loskaa!

Lisäksi ulkona ei ole edes kaunista nykyään. Taivas on harmaa, jostain kohoaa päästeet ilmaan, autot kaasuttavat tuosta ohi, ja saastuttavat vähän lisää. Lumi sulaa, ja saa sitten koko ajan varoa, että mihin astuu. Lisäksi, sekin lumi joka on jäljellä, muuttuu ruman väriseksi. Puroissa näkee kaiken maailman roskaa. Lisäksi tiet on ylihiekoitettu, että jos jossain on vähänkin kuivaa, niin siinä sitten ollaan selällään kun ollaan liukastuttu liikaan hiekkaan.